5 historiske forsøk på å forby kaffe

1. Mekka

Kaffe ble utestengt i mekka i 1511, da det antas å stimulere radikalt tenkning - guvernøren trodde det kunne forene sine motstandere. Java fikk også en dårlig rap for sin bruk som en stimulant - noen Sufi-sekter ville sende rundt en bolle med kaffe ved begravelser for å holde seg våken under bønner.

 

2. Italia

Når kaffe kom til Europa i det 16. århundre, presset prester for at den skulle bli forbudt og merket Satanic. Men pave Clement VIII tok en smak, og likte det. På grunn av denne pavelige velsignelsen spredte kaffé seg raskt over hele Europa.

 

3. Constantinople

Etter at Murad IV tok den osmanniske tronen i 1623, forbød han raskt kaffe og satte opp et system med tilhørende straffer. Straffen for en første forseelse var et slag. Alle som ble fanget med kaffe en gang ble sydd inn i en lærveske og kastet inn i vannet i Bosporus.

 

4. Sverige

Sverige ga kaffe øksen i 1746. Regjeringen forbød også "kaffetrakter" - politiet konfiskerer kopper og retter. Kong Gustav III bestemte til og med at dømte mordere skulle drikke kaffe mens leger overvåkte hvor lenge koppene av tok for å drepe dem, noe som var flott for fanger og kjedelig for legene.

 

5. Prussia

I 1777 utstedte Frederik den Store i Preussen et manifest som hevdet ølens overlegenhet over kaffe. Han hevdet at kaffe forstyrret landets ølforbruk, og håp om at en kongelig erklæring ville gjøre innbyggerene ivrige etter en øl hver morgen. Frederiks uttalelse proklamerte: "Hans Majestet ble tatt opp på øl," forklarer hvorfor han trodde at det var en god ide å drikke til frokost.


Eldre innlegg

x

x